25-годишнина от освещаването си отбеляза на 10 октомври православният храм „Свети Георги“ в село Шуменци. По този повод Русенският митрополит Наум посети черквата и отслужи Света литургия. Идеята за построяването на храма е била дългогодишна. В Шуменци никога преди това не е имало църква. Хората посещавали тази в съседното село Варненци.

През 60-те години на миналия век събрали строителен материал с желанието да започнат строеж на собствен православен храм, но се появила нуждата от разширяване на сградата на училището. Години по-късно се създава инициативен комитет, начело с тогавашният свещеник Петър Койчев и изпращат молба до митрополията да започне строеж на църква в Шуменци.

Тя била удовлетворена и с участието на хора от селото била построена за две години. В работата участвал и днешният стопанин на „Св. Георги” отец Михаил Михайлов, който тогава бил дърводелец. В него се пробудило желанието да служи на Бога и той се записва да учи в Духовната семинария в София. Поема грижата за храма и за миряните в селото през 2005 г. Десет години след като Шуменци вече има своя църква.

На 8 октомври 1995 г. „Св. Георги” е първата църква, осветена от патриарх Неофит, но тогава в качеството му на владика, след като застава начело на Доростоло-Червенската митрополия.