С пленер живопис “Дунавска палитра” с участието на български художници утре в Тутракан започва традиционният за града фестивал “Огненият Дунав”, съобщиха от общината. Културната проява е най-голямата подобна инициатива в областта и продължава четири дни с богата програма.

Предвидени са концерти на класическа и друга музика на известни изпълнители и художествени колективи на кейовата стена и в амфитеатъра.

В Етнографския музей ще бъде представена изложба “Гигантски риби по Дунав”- ретрофото. В комплекса “Рибарска махала” е предвидена демонстрация за плетене на рибарски мрежи. Сред проявите е изложба “Дунавска палитра”.

В програмата са включени спортно-развлекателни игри, символично преплуване на река Дунав, воден слалом, състезание за улов на риба, атрактивно състезание по греда над водата, конкурси за най-вкусно приготвени рибена чорба и рибено барбекю.

Сред интересните прояви е концерт на големите рокгласове “Фондацията” и “Приятели”. Ще бъде представено светлинно, огнено и лазерно шоу над реката. В тутраканското Старо село се провежда национален фолклорен фестивал “Магията фолклор”.