Ценен и особено актуален в днешното извънредно положение подарък, направи на силистренската болница бизнесменът Явор Георгиев. Навръх Световния ден на здравето – 7 април, председателят на Надзорния съвет на „Първи май“ АД.

Респиратор „Bellavista 1000“ е изразът на съпричастност и подкрепа за най-голямото болнично звено в Силистренска област, оказано от дружеството. Очаква се доставка на още един респиратор до края на април и на други три апарата тази пролет. Дарени са също средства за закупуване на бързи тестове за COVID-19, пациентски монитори, лични предпазни средства, инфузионни помпи и перфузори. Общата стойност на дарението е за над 180 000 лева.

В своето благодарствено послание изпълнителният директор на болницата д-р Даниела Костадинова отбелязва, че Явор Георгиев е син на д-р Стоян Георгиев – дългогодишен лекар в силистренската болница. „Ние, медиците, сърдечно поздравяваме г-н Явор Георгиев за благодетелността в тези тежки дни, както за дарените средства, така и за личната му ангажираност и водените преговори за ускорена доставка на обдишващите апарати за нашата болница.

Най-добрата помощ за нас е инвестицията за здравето на хората! Благодарим от сърце!“, казва в обръщението си към дарителя д-р Костадинова.

Вчера тя отправи и поздрави към колегите си по случай професионалния им празник. „На всички в бели престилки, честит празник! С респект и признателност към труда на всеки един от вас ви пожелавам здраве, сили и оптимизъм, за да изпълняваме отговорно професията, за която сме призвани, и която освен пълно себеотдаване, изисква от нас да обичаме това, което правим и да се стремим към най-доброто! Благодаря на всички, които се трудите денонощно и с чест изпълнявате своя дълг!“, пише в поздрава си д-р Костадинова.