Право на глас в Силистрeнско по данни от ЦИК имат 114 090 души, като за 4 мандата се борят 118 кандидати за народни представители.

236 е броят на секциите за гласуване в седемте общини на областта, като 8 от тях са подвижни, предназначени за хора със увреждания, а 7 за болни от COVID-19 и за карантинирани гласоподаватели.

В 54 секции в цялата област избирателите гласуват само на хартия, а машинно гласуване има в 175. В 35 от тях машините са по две, по решение определено от ЦИК на база брой гласували избиратели на предишните парламентарни избори през юли. Днес бяха направени замени на липсващи по различни причини членове на комисии.

В големите секции служители на Регионалната здравна инспекция дезинфекцираха на всеки два часа изборните помещения и местата за изчакване.

Според пресцентъра на полицията изборният ден е започнал в спокойна обстановка. Създадена е организация за охрана на обществения ред и на изборните секции. Оперативен щаб в силистренската полиция координира силите и средствата на дирекцията и осъществява взаимодействие с институциите, имащи отношение към изборния процес.

За да могат гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, служители на звената на сектор „Български документи за самоличност” в Силистра, Дулово и Тутракан работят до последния час в изборния ден и издават удостоверения за гласуване. Общо 10 /4 в Силистра и 6 в Тутракан/ бяха издадените удостоверения за гласуване от 9 ноември до края на работния ден в събота.