Въпреки топлото време тази година централният площад в Силистра ще остане пуст през нощта на 1 януари

Южен вятър ще определя метеорологичната обстановка в Североизточна България до края на годината, прогнозират от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Температурите бързо ще се повишат – преобладаващите минимални ще са между 7 и 12, а максималните – от 11 до 16 градуса.

През следващите денонощия ще има променлива облачност, често намаляваща до ясно и слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен, на места временно силен южен вятър и температурите ще се повишат с още 2-3 градуса. Не са изключени и отделни рекордни за тези дати температури.

В четвъртък облачността ще се увеличи и вплътни и привечер и през новогодишната нощ на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне. Температурите слабо ще се понижат, но ще остане топло за края на декември.

В петък вятърът временно ще се обърне от северозапад и север, а през почивните дни ще е слаб до умерен от изток-югоизток. Ще има променлива облачност, по-значителна в неделя, когато на места е възможно да превали слаб дъжд. Сутрин на места ще е мъгливо. Температурите ще се понижат още малко, но ще останат около и по-високи от нормалните за началото на януари – преобладаващи минимални от 0 до 5 и максимални между 5 и 10 градуса.