Два вендинг кафе-автомата са били взломени в нощта срещу 11 януари в Дулово, съобщи пресцентърът на полицията. По неофициална информация в откраднатите монетници имало общо почти 300 лева. Щети са нанесени и на самите машини при взломяването. По случаите са образувани досъдебни производства.

През последните месеци в Силистренско зачестиха обирите на автоматите за топли напитки. Във времето на затворените питейни заведения вендинг-машините са единствените места, откъдето сутрин, на път за работа, може да се купи кафе или чай. Затова и градовете се напълниха с нови апарати по улиците. Само в Силистра те са около 90, а в областта са около 300, коментира собственик на подобни апарати. Повечето от тях са на закрито – в учреждения, фирми или предприятия, където някой ги наглежда, но другите…

При обири „печалбата“ е символична, а си остава само резилът при залавяне. В зависимост от модела и капацитета един автомат може да направи до 500 напитки с едно зареждане на консумативи. Дневно, обаче, такъв оборот не може да бъде стигнат, смята човекът от бранша.