Във вечерните часове на 24 май централната улица на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2021. 168 зрелостници преминаха в дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Там бяха посрещнати от кмета на общината д-р Юксел Ахмед и заместника му Доротея Тотева, които бяха домакините на празничната вечер. За втори път четирите средни училища в общината – СУ “Васил Левски“, Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт, СУ “Йордан Йовков“ от с. Окорш и СУ “Христо Ботев“ от с. Паисиево се събраха, за да празнуват заедно завършването на средното образование на своите дванадесетокласници.

Идеята е на общинското ръководство, което още през 2019 г. положи началото на тази традиция. Поради въведените пандемични мерки през миналата година нямаше такова празнично събитие. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за зрелостниците. Кметът д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси, подаръци и специално изработени медали на 38 отличници от Випуск-2021, като 5 от тях получиха и допълнителен подарък за пълен отличен успех. Празнични адреси имаше и за директорите, зам.-директорите и класните ръководители на абитуриентите.