Професионалната гимназия по строителство “Пеньо Пенев” в Силистра отбелязва своя патронен празник на 7 май – рождената дата на българския поет. В далечната 1959 г. са положени основите на училището, което вече 62 години съхранява своята идентичност чрез търсени специалности, които са конкурентни на пазара на труда – „Строителен техник“ и „Дизайнер“.

Тържественото откриване започна с кратко слово за Пеньо Пенев и поднасяне на венец пред бюст-паметника на поета в двора на училището. Програмата продължи със забавни спортни игри, включващи състезания по волейбол и теглене на въже между отборите на учители и ученици.

Най-веселата и динамична част от събитието беше състезанието “Бързи, смели, сръчни”, където учениците показаха своите професионални технически умения, свързани със строителството. След оспорвана съдийска оценка в крайна сметка отборът на “Червените” излезе победител! Честит празник уважаеми учители и ученици! Нека продължим традицията и да оставим следа, по която да продължат и следващите!