След информацията за заловената с подкуп в Тутракан ветеринарна лекарка д-р Ирена Бонева, общински съветник от Граждански съвет „Заедно“ не закъсня реакцията на съмишлениците й, нарекли се „Непослушните“.

В отворено писмо в социалните мрежи се задават риторични въпроси към органите на реда относно процедурата по залавянето и следствените действия.

Д-р Ирена Бонева бе кандидат за кмет на Тутракан на местните избори през 2019 г., издигната от местната коалиция „Движение „Заедно за промяна“. Тогава за нея гласуваха 683 души и тя регистрира резултат от 8,97%. Заедно с Кристиян Калчев станаха общински съветници.

„Срещу нея е скалъпено обвинение, което има за цел да унижи нея и семейството й, да я злепостави пред обществото и в крайна сметка да я откаже от политиката. Ние вярваме, че справедливостта ще излезе наяве и тя ще бъде оневинена от всички повдигнати обвинения. Нека не допускаме една несправедливо обвинена жена, опитваща се да се бори с корумпирани политици да остане без подкрепа. Подпишете се в петицията, за да дадем сили на д-р Бонева да се бори докрай и да покажем съпричастие към нейното семейство!“ написаха в профила на движението и обявиха подписка.